Augustinus Sevenboom alias Siebenborn

stamvader van het Amersfoortse geslacht

Zevenboom

Op deze pagina vindt u diverse links naar PDF documenten. Tezamen vormen zij de 5 hoofdstukken van het document dat Wim Zevenboom heeft geschreven in de laatste fase van zijn leven.

Hij begon zijn genealogisch onderzoek vlak na de geboorte van zijn zoon Olaf. Al spoedig liep hij tegen een probleem aan bij zijn oudst bekende voorouder, Augustinus Sevenboom. Augustinus werd als beroepsmilitair tijdens de Oostenrijkse Successieoorlog (1740-1748) ingekwartierd in Amersfoort en trouwde met Elisabeth van der Lee. Het was echter onmogelijk te achterhalen waar de man vandaan kwam. Na ruim dertig jaar wist Wim dit mysterie te ontrafelen.

In een boekwerkje van 5 hoofdstukken beschrijft hij het leven van Augustinus, de tijd waarin hij leefde alsmede de geschiedenis van het gebied in het Groothertogdom Luxemburg waar hij vandaan bleek te komen.

De hoofdstukken worden hieronder ter download aangeboden in PDF format per hoofdstuk.


  1. Download hoofdstuk 1 van 5 : Inleiding
  2. Download hoofdstuk 2 van 5 : Het Hertogdom Luxemburg en haar machthebbers
  3. Download hoofdstuk 3 van 5 : Augustinus uit Overkaar provincie Luxemburg
  4. Download hoofdstuk 4 van 5 : De Oostenrijkse Successieoorlog 1740-1748
  5. Download hoofdstuk 5 van 5 : Het Waalse dragonderregiment de Mattha (Walsche Dragonders)

PDF documenten kunnen worden bekeken met een PDF viewer zoals Adobe Acrobat Reader al dan niet geintegreerd in een webbrowser. Acrobat Reader staat op de meeste Windows computers reeds geinstalleerd, maar is ook gratis te downloaden in diverse talen, indien gewenst.


Download Adobe Acrobat Reader Download Adobe Acrobat Reader
Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met Olaf door een email te sturen naar "genealogie@" dit domein.